søndag 24. mai 2009

Tovet kurv til strikketøy

Det var vel på tide jeg fikk en kurv til å ha strikketøyet i. Til nå har jeg brukt en veske, og gjerne en pose i tillegg til det jeg holder på med akkurat nå. Jeg skulle egentlig bare strikke en på lykke og fromme, men så dro dama i garnbutikken frem en oppskrift, og da ble det til at jeg kjøpte den. Det var så mye annet fint i det heftet som jeg kan lage senere, så det kommer nok til nytte uansett. Oppskriften er fra Dale, og den er strikket i Hubro på pinne nr. 10.


Før toving
DVD'en er der for å illustrere størrelsen. Ganske monster-aktig egentlig, men siden den er strikket på pinne nr 10 tok det meg bare to (lange) kvelder å fullføre den.
















Etter toving
Jeg burde nok ha latt den få en omgang til i vaskemaskinen, for den er litt slapp i fisken, men jeg likte størrelsen på den slik den er nå. Jeg må tenke litt på det.

lørdag 9. mai 2009

Bølgeteppeoppdatering


Nå er bølgeteppet 96 cm, og jeg er over halvveis! *yess* Jeg har ikke heklet på noen dager, siden jeg har vært opptatt med andre prosjekter, men jeg begynner på'n igjen til uka. Det som er litt skummelt er at bølgeteppet allerede har fast plass i sofaen, sammen med de andre pleddene, men jeg skal hekle på det til det er 180 cm langt!

Seng til Figaro

Figaro er altså katten vår :-) Jeg har lenge tenkt at jeg skulle sy, hekle eller strikke en seng til henne. Nå fant jeg plutselig ut at jeg skulle sy en. Det gjør jo ingenting om hun har flere senger, så det er mulig det blir både en strikket og en heklet senere...
Stoffet er fra IKEA, men jeg har en mistanke om at dette ytterste, turkise stoffet egner seg best som gardiner. Det virker ikke som om det er så slitesterkt, for å si det mildt.... Vi får se hvor lenge det holder. En pute med vatt fra IKEA måtte også bøte med livet, og fikk nytt liv som fyll i kattesengen. Jeg har også klippet til platevatt til bunnen av sengen. I utgangspunktet hadde jeg en rund pute jeg skulle legge oppå, og selve sengen ble egentlig sydd for å passe til puta. Til slutt fant jeg ut at jeg ikke ville ha puta der likevel...

Figaro la seg til å sove i den nye sengen sin nøyaktig to minutter etter at jeg hadde lagt den på gulvet, så det virker som om den falt i smak. Jeg tar det som et kompliment :-)







Den som gir seg er en dritt...

Man kan da ikke gå og legge seg med halvgjort arbeide! Gud vet hvor mange ganger jeg har kravlet meg i seng utpå morgenkvisten fordi jeg "skulle bare" gjøre ferdig et eller annet. Noen ganger skulle jeg ønske jeg kunne kose meg med det jeg holdt på med, men for meg er det liksom sluttresultatet som er "gulroten". Så også denne gangen :-)



Nå har jeg altså gjort ferdig min første "pillowcase dress". Men det blir nok ikke den siste. Dette var en veldig rask og enkel kjole å sy, og den krever ikke noe mønster. Denne jeg har sydd til datteren min er i største laget, men da holder den desto lenger :-).






fredag 8. mai 2009

Arbeidslyst kom treng deg på, her skal du motstand finne....

Vel, dette stemte i hvert fall ikke for meg i dag. Jeg har fått gjort sååå mye! Jeg nevner i fleng:

  • Ryddet i klesskapet mitt
  • Plassert vintertøy på loftet
  • Ryddet i barnas leker på badet
  • Vasket hele badet (badekar, oppå skap, gulv osv.)
  • Ryddet og vasket i kjøkkenskuffene
  • Ryddet og vasket i høyt skap på kjøkkenet
  • Vasket oppå kjøkkenskapene
  • Pusset sølvtøy som står fremme
  • Pusset alle vinduer i 2. etg. utvendig og innvendig
  • Støvsuget i 1. og 2. etg.
  • Kastet ut gulvteppet som lå på stua

Og innimellom dette har jeg vært på Elkjøp (sto leenge i kø på Serviceavdelingen :-( ), hentet ett barn i barnehagen, laget middag og lagt unger.

Joda, jeg har vært ganske så effektiv i dag *fornøyd med meg selv*

At jeg fortsatt må brette en haug med klær, vaske masse klær og stryke en annen haug med klær trenger jeg ikke tenke på før i morgen......


God natt :-)


onsdag 6. mai 2009

Perler og sånn


Jeg har sykt barn på tredje dagen.... Holder snart på å gå på veggen av kjedsomhet. Så da "heiv jeg sammen" dette armbåndet i full fart i dag. Jeg har aldri laget denne typen armbånd før, men det gikk ganske bra etterhvert, når jeg bare kom inn i det.

Nytt syprosjekt

Jeg satt og surfet på Etsy en kveld, da jeg kom over en nydelig kjole. Se bildet under. Jeg falt for stoffet i denne kjolen. Sånt blir man glad av! En sånn jeg bare sy! Jeg startet jakten på fargerike stoffer umiddelbart, men det virker ikke som om det er spesielt lett å få tak i her i gamlelandet. Etter å ha lagt inn et rop om hjelp på Hobbyboden, og fått svar fra mange hjelpsomme, hyggelige damer kom jeg et stykke videre på vei. Det ser ut som om jeg må bestille fra en nettbutikk i USA for å få nøyaktig det jeg ønsker. Siden prisene på stoff ligger på ca 1/3 "over there" i forhold til i Norge, er det ikke sikkert det blir så dyrt heller, til tross for avgifter og toll....




















Siden jeg - som tidligere nevnt - ikke er spesielt kjent for min tålmodighet la jeg ut på leting i dag. Jeg var på en stoffbutikk i Sandvika "Stoffhjørnet" (eller noe sånt), men der fant jeg ikke det jeg lette etter. Deretter bar det til Storsenteret, og Panduro. Eureka! Jeg fant, jeg fant! Ikke så fargerikt som jeg hadde ønsket, men det får duge i første omgang. Dette skal bli kjoler til datteren min. Stoffet som ligger øverst er "hovedstoffet", og det andre skal brukes til kant nede, og bånd øverst. Jeg tror ikke jeg har nok stoff til alle 3 kombinasjonene jeg har vist under, men jeg håper.
Tror dette kan bli ganske fint, jeg..... :-)
















































Disse stoffene ønsker jeg meg. De er alle fra Michael Miller.






lørdag 2. mai 2009

Gjenbruk

Jeg er virkelig i syhjørnet i dag. Det er en del prosjekter som har hopet seg opp i hjernen min, og som bare venter på å få komme ut. Dessverrre går ting litt treigt enda, så det er ikke så mye jeg får gjort på en dag. Det ene prosjektet var vesken fra tidligere i dag, og her er det neste på listen. Fort gjort var det også. Har faktisk ikke sydd en eneste søm, bare klippet litt.


Altså, for et par år siden kjøpte jeg en "skjortekjole" fra Jean Paul. Jeg synes den er veldig fin, men den passer absolutt ikke til min kropp. Det er jo for galt at den bare skal henge i skapet også.

FØR
(Jeg hadde allerede klippet i den, da jeg fant ut at jeg skulle ta bilde, men man ser jo sånn omtrent hvordan den var)



ETTER
Jeg satte enkelt og greit inn en strikk i samme hullene som snorene er, og vips har datteren min fått nytt skjørt :-) Hun sover nå, men hun skal få prøve det i morgen tidlig. Kanskje jeg får lagt ut et bilde av henne med skjørtet på.

Etter planen skulle jeg beholde overdelen som en bluse, men den ble så kort at det ikke ble noe pent. Jeg får se hva jeg finner på med den. Hvis noen har forslag taes de imot med stor takk :-)

I dag har jeg sydd veske

Ja, jeg er fullstendig klar over at været har vært helt nydelig i dag. Men det har seg sånn at jeg er veldig allergisk mot bjørkepollen, og med ekstremt kraftig spredning av tidligere nevnte pollen hadde det ikke blitt noen koselig opplevelse i morgen hvis jeg hadde oppholdt meg for mye ute i dag....

Jeg har altså sydd veske. Jeg har store mengder stoff liggende (etter en tur til Stoff og Stil i mars, samt en tur til IKEA i april og dessuten en tur på loppis for en uke siden), og det var på høy tid å få brukt det til noe.

Mønsteret er fra Stoff og Stil, og stoffet fra IKEA








fredag 1. mai 2009

Denne ønsker jeg meg

For et par måneder siden var jeg på Bohus. Der la jeg merke til en litt spesiell stumtjener som jeg ikke har fått helt ut av tankene siden. Jeg har søkt på nettet for å finne den, men den finnes verken her eller i katalogen til Bohus. Men i går var jeg på Bohus for å kjøpe ny overmadrass (trodde jeg..) til senga mi, og da måtte jeg jo sjekke om stumtjeneren fortsatt var der jeg så den sist. O lykke! Den var der! Jeg knipset et bilde i full fart, og har lagt den til på ønskelisten. Er den ikke fin?! Den koster "bare" 2999,- *drømme, drømme*